Učenje jezika uz
omiljenu muziku – MOGUĆE JE!

https://www.kursevizasrednjoskolce.com/wp-content/uploads/2019/10/ucenje-jezika-uz-muziku.jpg

Sati i sati provedeni u slušanju muzike se napokon mogu isplatiti! Muzika je jedan od najboljih alata koji vam može pomoći u učenju nekog stranog jezika, a ujedno i jedna od omiljenih i svakodnevnih aktivnosti tinejdžera. Ne samo da muzika popravlja raspoloženje, nego i proširuje rečnik, uvodi nas u žargon i „ubacuje nam u uši“ pravilan izgovor.

Za početak odaberite one pesme koje imaju sporiji ritam i čije reči ćete bolje čuti i razumeti. Vodite računa da su to one u čijoj melodiji uživate, jer ćete ih ipak čuti bar nekoliko desetina puta.

Ne potcenjujte moć Lyrics-a. Koliko god da ste jezik usavršili i mislite da možete slušati muziku bez propratnog teksta pesme, verujte nam, ne možete! Pustite muziku, pronađite reči teksta pesama koje slušate i bar prvi put poslušajte pažljivo prateći reč po reč.

https://www.kursevizasrednjoskolce.com/wp-content/uploads/2019/10/ucenje-jezika-uz-omiljenu-muziku.jpg

E, sada evo male vežbe za vas! Pronađite pesmu na stranom jeziku koja vam se dopada, pustite je na repeat toliko puta dok joj ne zapamtite svaki takt i svaku reč!

Lepota muzike je što može da ide svuda sa vama. Zato je sledeći korak prebacivanje muzike na telefon, slušalice u ušima i pravac u novi radni dan.

Dodajte ovome još jednu bitnu informaciju – kad pevušite omiljenu pesmu na stranom jeziku, niste ni svesni koliko poboljšavate izgovor. Dakle, naredni korak je pevanje naglas!

Čestitamo, osim što ste na korak bliže savršenom poznavanju stranog jezika, sigurni smo da ste se i sjajno proveli!

Već 20 godina otvaramo vrata sveta!

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image