Učenje jezika uz
omiljenu muziku – MOGUĆE JE!

https://www.kursevizasrednjoskolce.com/wp-content/uploads/2019/10/ucenje-jezika-uz-muziku.jpg

Sati i sati provedeni u slušanju muzike se napokon mogu isplatiti! Muzika je jedan od najboljih alata koji vam može pomoći u učenju nekog stranog jezika, a ujedno i jedna od omiljenih i svakodnevnih aktivnosti tinejdžera. Ne samo da muzika popravlja raspoloženje, nego i proširuje rečnik, uvodi nas u žargon i “ubacuje nam u uši” pravilan izgovor.

Za početak odaberite one pesme koje imaju sporiji ritam i čije reči ćete bolje čuti i razumeti. Vodite računa da su to one u čijoj melodiji uživate, jer ćete ih ipak čuti bar nekoliko desetina puta.

Ne potcenjujte moć Lyrics-a. Koliko god da ste jezik usavršili i mislite da možete slušati muziku bez propratnog teksta pesme, verujte nam, ne možete! Pustite muziku, pronađite reči teksta pesama koje slušate i bar prvi put poslušajte pažljivo prateći reč po reč.

https://www.kursevizasrednjoskolce.com/wp-content/uploads/2019/10/ucenje-jezika-uz-omiljenu-muziku.jpg

E, sada evo male vežbe za vas! Pronađite pesmu na stranom jeziku koja vam se dopada, pustite je na repeat toliko puta dok joj ne zapamtite svaki takt i svaku reč!

Lepota muzike je što može da ide svuda sa vama. Zato je sledeći korak prebacivanje muzike na telefon, slušalice u ušima i pravac u novi radni dan.

Dodajte ovome još jednu bitnu informaciju – kad pevušite omiljenu pesmu na stranom jeziku, niste ni svesni koliko poboljšavate izgovor. Dakle, naredni korak je pevanje naglas!

Čestitamo, osim što ste na korak bliže savršenom poznavanju stranog jezika, sigurni smo da ste se i sjajno proveli!

Već 20 godina otvaramo vrata sveta!

https://www.kursevizasrednjoskolce.com/wp-content/uploads/2019/07/kursevijezikazasrednjoskolce.png

EQUILIBRIO TEEN AKADEMIJA
U BEOGRADU:

Beograd - Trg Republike
Beograd - Zeleni venac
Novi Beograd - Ušće
069 31 22 253
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

OBAVEŠTENJE

 

Poštovani polaznici,

 

shodno donetoj odluci o proglašavanju vanrednog stanja koja se između ostalog direktno odnosi i na obrazovne institucije,  želimo da vas obavestimo da će Centar bez odlaganja, a u potpunosti u skladu sa zakonom, postupiti po zvaničnim uputstvima nadležnih državnih organa, i to pre svega iz razloga zdravstvene i društvene odgovornosti, a sve u cilju zdravstvene zaštite kako svih vas, naših polaznika, tako i svih naših zaposlenih.

Počevši od ponedeljka, 16. marta 2020. godine, Sekretarijati Centra, kao i svi nastavni centri biće zatvoreni do daljneg,  u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa COVID- 19 među populacijom Republike Srbije.

Sa kursevima na koje ste upisani moći ćete nesmetano da nastavite nakon ukidanja vanrednog stanja.

Radujemo se nastavku druženja i učenja sa svima vama.

Do tada vas molimo, da u ovim teškim trenucima svi zajedno apsolutno poštujemo dobijene preporuke o društveno odgovornom ponašanju i što je više moguće ostanemo u svojim domovima, kako bismo što pre uspeli da prebrodimo ovako ozbiljan zdravstveni izazov koji je stavljen pred sve nas zajedno, uz maksimalnu solidarnost i podršku najugroženijim grupama stanovništva.

 

Srdačan pozdrav svima,

EQUILIBRIO TIM