Sličnosti i razlike između TOEFL i IELTS ispita

https://www.kursevizasrednjoskolce.com/wp-content/uploads/2019/10/slicnosti-i-razlike-toefl-i-ielts-ispiti.jpg

Sličnosti i razlike između TOEFL i IELTS ispita

Ukoliko planirate da nastavite studije u inostranstvu, sigurno ste čuli za TOEFL i IELTS ispite, koji su često jedan od uslova za upis na studije u zemljama engleskog govornog područja. Kako izgledaju ovi ispiti i po čemu se razlikuju pogedajte u nastavku teksta.

Šta je TOEFL ispit?

TOEFL (Test Of English as a Foreign language) predstavlja test znanja engleskog jezika kojim se proverava nivo znanja osoba kojima engleski jezik nije maternji.

Većina američkih koledža i univerziteta, kao i brojni programi za davanje stipendija, kao uslov imaju položen TOEFL ispit.

TOEFL ispit spada u međunarodno priznate ispie iz engleskog jezika i validan je dve godine nakon polaganja.

Šta je IELTS ispit?

IELTS (International English Language Testing System) pokazuje nivo znanja engleskog jezika i namenjen je osobama koje žele da studiraju ili rade u sredinama u kojima je engleski jezik zvanične komunikacije (Velika Britanija, Australija, Novi Zeland, Kanada i SAD).

IELTS ispit je jedan međunarodno priznatih ispita iz engleskog jezika i validan je dve godine nakon polaganja.

Služi kao dokaz vladanja engleskim jezikom prilikom apliciranja za inostrane stipendije, brojne studijske programe, seminare ili konferencije, ali i prilikom konkurisanja za iseljeničku vizu.

Šta je zajedničko TOEFL i IELTS ispitima?

Oba ispita – TOEFL i IELTS su međunarodno priznati ispiti kojima se dokazuje nivo znanja engleskog jezika koji ne mogu da se polože ili padnu, nego se na osnovu osvojenih poena tokom polaganja određuje na kom je nivou znanje jezika osobe koja polaže test.

TOEFL i IELTS imaju četiri dela i testiraju sve četiri jezičke kompetencije – čitanje, slušanje, pisanje i govor.

Razlike između TOEFL i IELTS ispita

Veliki broj univerziteta  priznaje oba ispita, dok su neke druge ustanove isključive i priznaju samo IELTS ili samo TOEFL, kao i određeni broj osvojenih bodova. Savetujemo da se informišete na vreme kako biste bili sigurni da se prijavljujete za polaganje pravog ispita.

Ova dve testa se razlikuju u i načinu polaganja. TOEFL ispit se polaže isključivo putem računara, dok se IELTS polaže na papiru i piše se rukom, a na usmenom delu ispita razgovara se sa ispitivačem.

Ukoliko ste zainteresovani za polaganj ovih testova, pogledajte informacije o pripremnim kursevima za TEOFL i IELTS na https://www.pripremnikursevi.com/

Već 20 godina otvaramo vrata sveta!

https://www.kursevizasrednjoskolce.com/wp-content/uploads/2019/07/kursevijezikazasrednjoskolce.png

EQUILIBRIO TEEN AKADEMIJA
U BEOGRADU:

Beograd - Trg Republike
Beograd - Zeleni venac
Novi Beograd - Ušće
069 31 22 253
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

OBAVEŠTENJE

 

Poštovani polaznici,

 

shodno donetoj odluci o proglašavanju vanrednog stanja koja se između ostalog direktno odnosi i na obrazovne institucije,  želimo da vas obavestimo da će Centar bez odlaganja, a u potpunosti u skladu sa zakonom, postupiti po zvaničnim uputstvima nadležnih državnih organa, i to pre svega iz razloga zdravstvene i društvene odgovornosti, a sve u cilju zdravstvene zaštite kako svih vas, naših polaznika, tako i svih naših zaposlenih.

Počevši od ponedeljka, 16. marta 2020. godine, Sekretarijati Centra, kao i svi nastavni centri biće zatvoreni do daljneg,  u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa COVID- 19 među populacijom Republike Srbije.

Sa kursevima na koje ste upisani moći ćete nesmetano da nastavite nakon ukidanja vanrednog stanja.

Radujemo se nastavku druženja i učenja sa svima vama.

Do tada vas molimo, da u ovim teškim trenucima svi zajedno apsolutno poštujemo dobijene preporuke o društveno odgovornom ponašanju i što je više moguće ostanemo u svojim domovima, kako bismo što pre uspeli da prebrodimo ovako ozbiljan zdravstveni izazov koji je stavljen pred sve nas zajedno, uz maksimalnu solidarnost i podršku najugroženijim grupama stanovništva.

 

Srdačan pozdrav svima,

EQUILIBRIO TIM