5 načina za učenje stranog jezika kroz zabavu

https://www.kursevizasrednjoskolce.com/wp-content/uploads/2019/10/5-nacina-za-ucenje-stranog-jezika-kroz-zabavu.jpg

Učenje stranog jezika kroz zabavu je moguće! Iako učenje jezika na časovima ne može u potpunosti da zameni ni jedna metoda, pogledajte šta sve možete da uradite pored pohađanja kursa, kako biste proces učenje učinili zanimljivijim i naravno stekli dodatna znanja.

  1. Koristite društvene mreže

Sigurni smo da svakodnevno provodite određeno vreme na društvenim mrežama kao što su Instagram i Facebook, pa zašto onda ne biste iskoristili to vreme na koristan način za učenje stranih jezika? Zapratite stranice koje se bave učenjem i zanimljivim činjenicama o stranim jezicima.
Naš predlog je da počnete sa stranicom Teen akademija @equilibrio_teen_akademija.

  1. Slušajte muziku

Da li znate da vam Justin Bieber, Enrique Iglesias i Rammstein mogu pomoći u ućenju engleskog, španskog i nemačkog jezika? Učenje stranog jezika tokom slušanja muzike je jedan od najzabavnijih metoda! Sledeći put kada budete slušali omiljenog izvođača obratite pažnju na ispisan tekst i zapitajte se, kolko ste u stvari razumeli reči. Na google preovodiocu možete da potražite sve nepoznate reči. Predlažemo da pogledate video sa trenutno najpopularnijim pesmama:

  1. Gledanje filmova i serija u službi učenja jezika

Slično kao i kada je muzika u pitanju, filmovi i serije igraju značajnu ulogu učenju stranih jezika. Kao mali ste sigurno usvojili izraze koje ste čuli u crtaćima na engleskom jeziku, pa zašto ne biste i sada iskoristili vreme koje provodite gledajući filmske hitova da steknete korisna  znanja.

  1. Razgovor sa izvornim govornicima

Ukoliko imate poznanike koji su izvorni govornici, iskoristie priliku da ćaskate sa njima. Time ćete poboljšati pisanje na stranom jeziku, a osim što ćete usvojiti neke nove izraze, sigurno ćete saznati više o kulturi države u kojoj se nalaze.

  1. Čitajte magazine na stranom jeziku

Sledeći put kada budete hteli da pročitate vesti ili zanimljivosti o temi koja vas najviše interesuje odlučite se da to bude na stranom jeziku. Ukoliko vas interesuje moda, uvek možete da potražite nove trendove na engleskom jeziku www.teenvogue.com ili na španskom na www.seventeenenespanol.com. Za one koji prate sport predlažemo da pogledate www.gazzetta.it na italijanskom jeziku, dok vesti o španskom fudbalu možete pratiti na https://www.marca.com/.

Već 20 godina otvaramo vrata sveta!

https://www.kursevizasrednjoskolce.com/wp-content/uploads/2019/07/kursevijezikazasrednjoskolce.png

EQUILIBRIO TEEN AKADEMIJA
U BEOGRADU:

Beograd - Trg Republike
Beograd - Zeleni venac
Novi Beograd - Ušće
069 31 22 253
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

OBAVEŠTENJE

 

Poštovani polaznici,

 

shodno donetoj odluci o proglašavanju vanrednog stanja koja se između ostalog direktno odnosi i na obrazovne institucije,  želimo da vas obavestimo da će Centar bez odlaganja, a u potpunosti u skladu sa zakonom, postupiti po zvaničnim uputstvima nadležnih državnih organa, i to pre svega iz razloga zdravstvene i društvene odgovornosti, a sve u cilju zdravstvene zaštite kako svih vas, naših polaznika, tako i svih naših zaposlenih.

Počevši od ponedeljka, 16. marta 2020. godine, Sekretarijati Centra, kao i svi nastavni centri biće zatvoreni do daljneg,  u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa COVID- 19 među populacijom Republike Srbije.

Sa kursevima na koje ste upisani moći ćete nesmetano da nastavite nakon ukidanja vanrednog stanja.

Radujemo se nastavku druženja i učenja sa svima vama.

Do tada vas molimo, da u ovim teškim trenucima svi zajedno apsolutno poštujemo dobijene preporuke o društveno odgovornom ponašanju i što je više moguće ostanemo u svojim domovima, kako bismo što pre uspeli da prebrodimo ovako ozbiljan zdravstveni izazov koji je stavljen pred sve nas zajedno, uz maksimalnu solidarnost i podršku najugroženijim grupama stanovništva.

 

Srdačan pozdrav svima,

EQUILIBRIO TIM